Det här är inte en roman, och inte reseguide. Det är en reseskildring: en berättelse om en jorden-runt-resa och själen-runt-resa som vår familj gjorde 2007, och vi hoppas att den kan inspirera dig som fortfarande går och drömmer om att ge dig ut i det okända. För ibland går man och tänker på nånting i många år, och det man drömmer om kanske verkar helt ouppnåeligt. Men ibland får man en chans, allting pekar åt samma håll, och då gäller det att våga! Och komma ihåg att det alltid är mest skakigt innan man har bestämt sig.

Vår familj på sex personer – två föräldrar och fyra barn som då var mellan 14 och 24 år – hade en dröm om att resa jorden runt. Vilket är svårt när man är många och inte har pengar på banken. Men så en dag pekade allting åt samma håll. Vi fick plötsligt chansen, och tog den. Istället för att vara förnuftiga och investera de pengar vi fick klokt och långsiktigt reste vi iväg tillsammans. Vi besökte tre kontinenter, 25 länder och 88 städer, och pengarna räckte för att resa i elva månader. Det var det galnaste, roligaste och mest frustrerande vi någonsin gjort, och jag ångrar det inte för en enda sekund. Det var en resa som förändrade oss som individer och som familj, och som vi aldrig kommer att glömma.

Nu gör vi resan igen, tillsammans med dig! Packa svalt, och glöm inte myggmedel och skor med bra sula. Listor på reseapotek, favoritplatser och specialtips finns i slutet av boken. Kom nu!

Vår resrutt (klicka för en mycket större karta i nytt fönster!)

PS Klicka på ”Nästa inlägg” i den gråblå rutan här nedanför för att komma till nästa del av resan!