Här kan du ladda ner boken. Om du gillar den – betala gärna! Eller dela den med vänner!

Du kan ladda ner Vilken Lång och Konstig Resa i följande olika format (obs att du kan behöva högerklicka på länken för att få fram ”Spara som …”):

epub (funkar i de flesta läsprogram)

mobi (om du läser i Kindle)

pdf

html

word (.docx) OBS NYTT!

 

Här kan du läsa mer om de olika formaten.

Betala om du vill!

Om du gillar boken och vill bidra till mitt fortsatta skrivande (eller till fika) kan du betala här. Du bestämmer själv hur mycket. En tia kanske, eller en hundring om du är rik som ett troll. Välj om du vill använda SwishPayson, Flattr eller betala med faktura. Vill du betala på något annat sätt, hör av dig!

Swish

Om du redan är ansluten till Swish kan du bara swisha över betalningen till mitt konto hur lätt som helst. Det enda du behöver är mitt nummer: 07 350 222 69. Använd gärna sms-funktionen efteråt, det är extra roligt att få veta vem du är! Har du inte Swish? Skaffa! Klicka här och kolla om din bank är ansluten.

Payson

Betala

Flattr

Flattr this

Faktura

Om du betalar minst 40 kronor kan du betala med faktura. Skicka ett mail med ditt namn, din adress och hur mycket du vill betala, så skickar vi en faktura till dig med vändande e-post.

Hur läser man?

Om du sparar ner boken som html kan du läsa den direkt i webbläsaren på datorn eller i mobilen/plattan. Det blir inte vackert, men det funkar som nödläsning. Samma med word (.docx), fast då öppnar du den i Word (eller ett annat ordbehandlingsprogram). Samma med pdf, fast då öppnar du den i en pdf-läsare, till exempel Acrobat Reader eller Adobe Digital Editions.

Det är roligare att spara ner som epub och öppna filen med ett läsprogram i mobilen/plattan, tex FBReader, Aldiko, iBooks eller något annat. Beroende på vilket program du använder kan du bläddra enkelt, öka/minska storleken på bokstäverna, öka/minska marginalerna och så vidare. Det finns också läsprogram som gör att du kan läsa epub-filer på datorn, till exempel Adobe Digital Editions.

Eller så laddar du ner den som mobi om du har tillgång till en Kindle-läsare. För att få in den i din Kindle kan du behöva eposta den till din mobil-Kindle-apps unika epostadress, som du hittar under ”Settings” i appen (ett kugghjul i nere till höger på bibliotekssidan).

Du kan också använda programmet Calibre som är ett bibliotek för alla dina e-böcker (oavsett format) och som gör det enkelt att överföra till både Kindle och andra läsplattor.

Det går inte att säga exakt hur det kommer att se ut när du läser, eller vilket som är det bästa programmet. Det beror också på om du läser i mobil eller platta, och vilken sorts mobil och platta. Till exempel har jag upptäckt att vissa program inte kan läsa kinesiska och indiska tecken. Vissa kombinationer av läsprogram/mobil är inte så bra på att visa bilder, andra visar inte kursiv stil och så vidare. Kindle brukar visa allting rätt (fast det är bara Kindle Fire-versionerna som har färgskärm än så länge).

Så här ser en sida ut i FBReader, i en Galaxy Tab 10.1 läsplatta.

Slutligen beror resultatet på om du läser i mobilen, i en Kindle, en läsplatta eller på datorn. Du får prova dig fram!

Här finns en svensk wiki med information om olika läsprogram, läsare och så vidare.

 

Skicka vidare

Du får också gärna tipsa andra om boken. Använd delningsknapparna här under (Mer-knappen öppnar många olika delningsmöjligheter)!